Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Filmes idézetek

2008.12.26

Élet, vagy valami ahhoz hasonló

A dolgok megtörténnek, anélkül, hogy előre láttad volna. És utána azt gondolod: ha tudtam volna előre, megváltoztattam volna valamit? Jobban igyekeztem volna?

Valaki egyszer azt mondta: Éld minden napod úgy, mintha az az utolsó lenne. Mert az egyik ilyen nap, tényleg az lesz. Jacknek igaza volt. Egy részem tényleg meghalt aznap. Az a részem, amelyik nem tudta hogyan kell élni.

Match point

Ismerte az életet, aki ezt mondta: Inkább lennék szerencsés, mint jobb. Félünk beismerni, hogy az életünk milyen nagyban függ a szerencsétől.

Néha egy nagyobb cél érdekében ártatlan áldozatokat is ejtenek.

Step up

Nekem jobb, ha nem akarok semmit, mert úgyse fog megtörténni. Nem számít.
Sok mindent akarok, de nem kaphatom meg. Sokszor azon kapom magam, hogy olyat akarok, ami nem lehet az enyém.

A szív hídjai

Nem lehet szükségem rád, mert nem lehetsz az enyém.

Az ilyen fajta bizonyosság csak egyszer adódik az életben.

Harcosok klubja

Azt bántod, akit szeretsz, ez fordítva is igaz: a legelső sorban ülünk a pusztítás színházában...

Idővel mindenkinek nullára csökken a túlélési esélye...

Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs...

Más is ezt csinálja: győzködik magukat és álmokat szőnek saját magukról, de ahhoz nincs merszük, amit te csináltál.

Első a szerelem

Én nem azt mondom, hogy a szerelem nem fontos. De az, csak néha szeretsz és tanulsz belőle, aztán továbblépsz. És ez így van jól.

 

 

 

Ha eljön Joe Black

Tudom, hogy közhely, de a szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom légy fülig szerelmes, s olyat találj, akit őrülten szeretsz és ő ezt viszonozza. Hogy találhatsz rá? Hagyd az eszedet, hallgass a szívedre, mert most nem dörömböl. Az az igazság kicsim, hogy e nélkül nincs értelme élni. Ha szerelem nélkül mész végig az úton, akkor egyáltalán nem is éltél.  De meg kell próbálnod. Ha nem próbálod meg, nem is éltél.

Légy nyitott, ki tudja, becsaphat a villám?

   - Tudod, mégsem akarom, hogy az orvosom légy. Nem akarom, hogy megvizsgálj és?
   - Miért?
   - Mert annyira kedvellek.
   - És én sem, nem akarlak megvizsgálni.
   - Nem? Miért nem?
   - Mert annyira kedvellek.

Nem akartalak megbántani, csak néha nem értek szót a másik emberrel. Nagyon lefoglal az, amit csinálok, és nem fejlődött ki bennem. Van egy bizonyos feladatom, és ez felemészti minden időmet, de néha azon tűnődöm, hogy nem hagyok helyet semmi másnak.

De nem vagyok egyedül, kellek valakinek.

Szakítok a hagyománnyal és elmondom a kívánságom: éljetek oly boldogan, ahogyan éltek, egy reggel ébredjetek azzal, hogy nem kívánhattok többet.

- Nehéz ezt itt hagyni, ugye?
- Nagyon nehéz.
- Ez az élet, mit is mondhatnék?
 

Az élet nélkülem

Most úgy érzed magad, hogy a világ összes drogját ki szeretnéd próbálni. De a világ összes drogja sem tudná megváltoztatni, azt az érzést, hogy az egész életed csupán egy álom volt és csak most ébredtél fel belőle.

A tökéletes pasi

Az a rengeteg, szörnyű dolog, amin keresztülmentél, sok rossz kapcsolat, amelyek megkeserítették az életed. De most hirtelen hálás vagy mindenért, mert ezek vezettek téged mostani életedhez.

 

 

Hideghegy

Csak te tartasz engem, különben a mélye zuhannék.

Az a dolgunk, hogy megbékéljünk a múlttal és tanuljunk belőle.

Narnia krónikái

- De visszajuthatunk?
- Éppen akkor, mikor nem is számítasz  rá. Mindenesetre tartsd nyitva a szemed.

Szívem csücskei

Igazatok van, hülye vagyok. Mindig visszatáncolok, miközben a randi-piac meglehetősen gyér. És ahelyett, hogy nyitott lennék, egyre zárkózottabb leszek...

Ha valakinek fiúja van, az egész addigi élete eltűnik...

Szerelmi leckék hitetleneknek

Miért házasodnak meg az emberek? Tudják, hogy egymásnak hazudnak, de akkor hazudnak maguknak is. Hogy lehet megígérni, hogy mindig ugyanazt fogod érezni?

Az első szerelemnek sosincs vége.

Pasik és csajok

Azt hiszem, azt se tudjuk igazán, hogy mi kik vagyunk, akkor meg honnan tudnánk, hogy ki az igazi.

Mind voltunk már szerelmesek, de sosem tudjuk, hogy igaz szerelem e míg vége nincs. De mi van, ha nincs is egy igazi, vagy kettő, vagy három, vagy négy, vagy öt? Mi van, ha nincs is olyan, hogy igaz szerelem? És túlságosan félünk beismerni, ezért tovább színlelünk, úgy teszünk, mintha azok lennénk, akik nem vagyunk. Fenekestül felforgatjuk az életünket, odaadjuk magunkat valaminek, amiről hisszük, hogy jobb, mint aminek magunkat hisszük. Mi van ha ez a valami, amit keresünk nem is létezik?

Egy szoknya egy nadrág

Ez se 9 hónapra született.

Polár expressz

Egy vonatnál nem az számít, hogy hova megy, hanem, hogy merjél felszállni rá.

 

 

 

Vanília égbolt

És mi az élet, ha nem az álom keresése, az álomé, hogy valaki azt mondja: igazából, teljes szívből szeretlek.

Én ismerem a keserűt, ezért tudom megbecsülni az édest.

A keserű nélkül az édes sem olyan édes.

Ha egyszer százzal leröpítették egy hídról, akkor nem engedi be a boldogságot alapos motozás nélkül.

Szeretsz engem? Mert ha nem, akkor meg kell, hogy öljelek.

Az apróságoknál nincs is nagyobb.
Minden perc új esély, hogy mindent megváltoztass.

El Camino - Az út

Aki kitartóan keresi, megtalálja...

Úgy érzem, mintha más kabátját hordanám...

Ki kell tartanunk akkor is, ha ránk szakad a világ...

Ugyanaz vagyok, mint tegnap?...

Ilyen az életem, megakadt, mint egy bakelitlemez...

A szépség több mint a felszín csillogása, a mélyről tőr elő...

Az ember a legrövidebb úton akar eljutni önmagához. De Istenen keresztül eljutni önmagunkhoz a leghosszabb és legnehezebb út...

Nem az út nehéz, hanem a nehézség maga az út...

Csak az a szex

Néha már úgy érzem, az lenne a jó, ha öngyilkos lennék, csak annyi a bajom, hogy nem oldaná meg mind.

Amit nem tudsz, az nem fáj, de megöl.

Házibuli

Ha egy fiú szerelmes lesz belém, igazán szerelmes: agyongyötröm!

 

 

Született feleségek

Ha túl sokat hibázol, újból magadra maradsz.

Mindannyian viszünk magunkkal valamit. Na persze jó ha együtt utazunk valakivel, aki képes enyhíteni a terhen. De általában könnyebb egyszerűen csak ledobni azt, amit addig hurcoltunk, hogy hazaérhessünk annyival is előbb. Feltételezve persze, hogy lesz valaki, aki tárt karokkal fogad, amikor megérkezünk. Miért ragaszkodunk még úgy a csomagunkhoz akkor is, amikor kétségbeesve próbálunk továbblépni? Mert mindannyian tudjuk jól: hogy megeshet, túl hamar engedjük el.

Mások félnek, kifogásokat keresnek, hogy nehogy újra szerelmesnek kelljen lenniük, de ritkán lelünk igaz társra, ha tehát ilyen szerencsések vagyunk, hallgassunk a szívünkre.
Mi lehetne jobb, mint egy második szerelem és egyúttal egy kicsit öregebbek, kicsit bölcsebbek vagytok és a lényeg, hogy óvatosabbak is. Mert bizony a szerelem lehet spontán és csodálatos. De ugyanúgy önző is. És néha a legjobb döntés, egyszerűen odébbállni.
Néha úgy tűnhet, hogy a feledés a legjobb döntés, legalábbis a legbiztonságosabb. De mi van ha valaki a puszta létével örömet okoz, holott már a nevetésről is lemondtatok? Akkor is elengednétek?...

Ugye ismerős a tökéletes pár? A két rokonlélek, akinek szerelme sosem múlik el, a két szerető, akinek kapcsolatát sosem veszélyezteti veszély, a férj és feleség, akik tökéletesen bíznak egymásban. Ha még nem volt szerencséjük a tökéletes párhoz, hadd mutassam be őket: ott állnak a legfelső tortakrém tetején. És mi a sikerük titka? Hát, kezdjük, mondjuk azzal, hogy nem kell egymásra nézniük.

Minden vihar a reményt hordozza, a reményt, hogy valahogy reggel megint minden tiszta lesz. És még a legaggasztóbb foltok is eltűnnek. A kétely, hogy a szeretett férfi vajon ártatlan e. A következmények, melyet az ő hibái miatt viselünk. A sebek, amit a hűtlenségével okozott, vagy a csókjának emléke. Így hát várjuk, hogy elvonuljon a vihar, s közben reménykedünk a legjobbakban, habár a szívünk mélyén tudjuk, hogy vannak letörölhetetlen foltok, amiket semmi nem mos el.

Senki sem akarja bevallani, hogy a könyörület és a kegyetlenség nagyon is jól megfér egy szívben és hogy bárki képes bármire.

Olykor-olykor mindenki szívesen átadja magát a fantáziának, na és persze, hogy ki hogy játszik az nagyban különbözhet. Néha azt mondjuk magunknak, hogy a munka nem fog beleszólni a családi életünkbe. Néha elképzeljük, hogy bizonyos kapcsolatok nagyobb jelentőséggel bírnak, mint a valóságban. Alkalomadtán úgy teszünk mintha meg akarnánk győzni magunkat, hogy a titkaink nem is olyan rémségesek. Igen, a szerepjátszás egyszerű játék: ott kezdődik, hogy magunknak hazudunk, és ha másokat is meg tudunk győzni a hazugságunkról, nyert ügyünk van.

Van egy imádság arra, hogy erőt adjon azoknak, akik olyan helyzetbe kerülnek, amit nem akarnak elfogadni. Az ima ereje az emberi természet mélységes ismeretéből fakad.
Kérjük az Urat, hogy adjon erőt elfogadni a megváltoztathatatlant, mert olyan sokan, oly hevesen gyűlöljük a kártyát, amit az élet osztott nekünk.
Bátorságot megváltoztatni a megváltoztathatót, mert oly sokan oly gyávák vagyunk és félünk kiállni az igazunkért.
És bölcsességet, hogy felismerjük a különbséget, mert oly sokan átadjuk magunkat a kétségbeesésnek, ha lehetetlen választás elé kerülünk.
A jó hír azoknak, akik elmondják ezt a fohászt az, hogy Isten meghallgat és felel imáitokra, a rossz hír azonban az, hogy előfordul, hogy a válasza: nem.

Semmi sem tart örökké. Eljön az idő amikor mindannyiunknak búcsút kell venni a világtól, amit ismertünk, búcsút mindentől, amit magától értetődőnek tartottunk. Búcsút azoktól, akiről azt hittük sosem hagynak el. És mikor végre ezek a változások végre szemet szúrnak, mikor az ismerős távozik, és az ismeretlen átveszi a helyét, mi mindannyian csupán annyit tehetünk, hogy így köszöntjük: Isten hozott!

Igen, az élet utazás, melyet sokkal jobb társsal az oldalunkon megtenni. A társ persze szinte bárki lehet. Egy szomszéd az utca túloldaláról vagy a férfi az ágy másik feléről. A társ lehet egy anya telve csupa jó szándékkal, egy gyerek, aki mindig rosszba sántikál. Mégis minden jó szándékunk ellenére néhányan útközben elveszítjük a társunkat. És akkor az utazás elviselhetetlenné válik. Tudják az ember sok mindenre teremtetett, de arra, hogy magányos legyen biztosan nem.

Igen, a kertvárosban minden egyes új nap új hazugságok garmadával köszönt be. De mind közül azok a legrosszabbak, amiket magunknak mondogatunk elalvás előtt, amiket belesuttogunk a sötétbe próbálván meggyőzni magunkat, hogy boldogok vagyunk, vagy, hogy ő boldog, hogy megváltozhatunk, vagy, hogy ő változtat a döntésein. Azzal hitegetjük magunkat, hogy képesek vagyunk együtt élni a bűneinkkel, vagy, hogy képesek vagyunk őnélküle élni. Igen, minden este elalvás előtt hazudunk saját magunknak kétségbeesetten és elszántan reménykedve, hogy mire jő a reggel minden valóra válik.

Elme fel nem foghatja micsoda erő rejlik a szeretetben. Embert próbáló időben tartja bennünk a lelket és kivételes önfeláldozásra késztet. Tisztességes férfiakat sarkall a legsötétebb bűnökre és hétköznapi asszonyokat ösztönöz rejtett titkok kifürkészésére. És jóval azután is, hogy elmentünk, a szeretet megmarad az emlékeinkbe égve.
Mindnyájan vágyunk a szeretetre, de néhányunk miután rálelt, azt kívánja, bárcsak sohase találta volna meg.

Előbb utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk és megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat. És az évek múlásával sokaknak ez a teher már-már elviselhetetlenné válik. De azért igyekszünk helyesen cselekedni és jót tenni... nem csak magunkkal hanem azokkal is akiket szeretünk.
Előbb utóbb mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk... senki sem tudja ezt olyan jól, mint a kamaszok.

Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd meg adja azt, ami az életünkből hiányzik, azt aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot. És néha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani.
Igen, mindannyian keresünk valakit, és ha nem találjuk, remélhetjük, h ő talál meg minket!

Aki félelemben él, nem is él igazán. Mindig is lesznek olyanok, akik szembeszállnak a félelemmel és mindig lesznek olyanok, akik inkább elmenekülnek.

Dühös vagyok magamra, hogy ennyire kedvellek, anélkül, hogy ismernélek.

Olykor mindnyájunkat elfog a kétségbeesés, s ha legyőzzük, akkor jövünk rá, hogy milyen erősek is vagyunk valójában.

- Mond miért mentél hozzá xy-hoz?
- Mert azt mondta megad mindent, amire vágyok.
- És megadta?
- Igen.
- Akkor miért nem vagy boldog?
- Kiderült, hogy nem jó dolgokra vágytam.

Szerelem: (Hogyan ne legyünk "született feleségek"?)

1. A férfiak ugyanis kerülik a gyenge nőket. Ha szerelmet keresel, légy magabiztos! Találd meg, mi az, ami érdekes benned a magad számára, és azt mások is érdekesnek fogják találni. (Bree)
2. Harc helyett működj együtt a nagy ővel, hogy megteremtsd a vágyott kapcsolatot. Ne feledd ugyanis: a harcban mindig van vesztes. (Susan)
3. Ha gyerekként viselkedsz, a párod is aként kezel majd. (Gabrielle)
4. Mielőtt már a nászéjszakáról álmodoznál, gondold át, mindent tudsz e a királyfidról. Ne útközben ismerd meg múltjának titkait! Szánj időt arra, hogy leendő kedvesed múltja nyitott könyv legyen számodra. (Susan)
5. Sok nő nem is gondol bele, mi lenne ha nem lenne a kiválasztottnak pénze. Pedig tanulságos fantáziajáték, ha mielőtt döntesz, elképzeled őt szegénynek, hajléktalannak. Nos? Így is érzed még a lángoló szerelmet? (Gabrielle)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.